Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Túra és kemping felszerelés

A séta azért van ránk pozitív hatással, mert a testünk pontosan erre a mozgásfajtára fejlődött ki.

A gyaloglás, járás közben a fenékizom és a lábszár minden egyes izma működésbe lép és hatékonyan, folyamatosan dolgozik, ezért a derékfájdalmak ellenszerének is emlegetik.

Ha lendületesen akarunk gyalogolni, akkor vegyünk kezünkbe túrabotot, és irány a szabad!

Egy túrabottal sétálva dinamikát és ritmust adunk a gyaloglásnak.

Ezzel megmozgatjuk a felsőtestet, miközben meghatározzuk az egész test tartását.

De a gyaloglás nem túrázás!

A túratechnika elsajátítása igen fontos, mert annak hiányában igen gyorsan elfáradunk.

A túrával tökéletesen megmozgatjuk minden izmunkat, ráadásul nem is lesz megterhelő – köszönet a vizuális élményeknek, amit a természet nyújt számunkra.

A mozgásban aktív élet egyik kulcsfontosságú eleme a túrázás.

Akik életvitelszerűen túráznak, tökéletes formában vannak. Dinamikusak, erősek és egészségesek maradnak akkor is, amikor mások már az öregkori testi hanyatlást tapasztalják.

Talpunk minél nagyobb felületen érintkezzen a talajjal, hiszen annál stabilabb lesz a mozgásunk.

Minél meredekebb a terep, annál kisebb lépéseket téve kell mozognunk és a talp első – lábujjakhoz közel eső – részére tereljük a súlyt.

Figyelnünk kell a légzésünkre, szabályosan és ritmikusan próbáljuk venni a levegőt, egy általunk kényelmes ritmusban és a kilégzés is épp oly mély legyen, mint a belégzés.

Aki tényleg komolyan gondolja a túrázást és ezzel együtt szeretné megkímélni ízületeit is – vélhetően mindenki – annak a túrabotbeszerzése és használata is ajánlott.

Amennyiben képesek vagyunk kihasználni a túrabotban rejlő lehetőséget, olyan mintha ezzel megkétszereznék a lábaink számát.

A túrabotokkal sokkal biztonságosabban lehet mozogni, sokkal stabilabban, jobban idomulva a környezeti tényezőkhöz, a tereptulajdonságokhoz.

Rendezés:
Nézet: